define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

Kare Taş-Kaya Oyma

kare taş
Define işaretleri arasından biridir.Oda simgesidir. Boş bir odaya rastlarsak kesinlikle dolu olanı yanında bulunur. Boş odanın duvarlarını iyice kontrol etmeliyiz. İkinci dolu olan odamız girişi boş olan odanın duvarlarında bulunur.

Yanında 2. yön ve derinlik belirten bir işaretimiz varsa bu sembolleri dikkate almalıyız, yoksa da meyil yönüne doğru bir araştırma yapmalıyız. Yani bu oymanın içerisini su ile doldurduğumuz zaman nereye akıyorsa, suyumuzun aktığı yerdeki kayanın altına doğru kazmalıyız...
Gördüğünüz gibi yoğun dikkat isteyen bir işaret. Herzaman heryerde görebiliriz ama define işareti mi önce onu anlamalıyız.

0 comments:

Design by araba gosu