define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

Binek-Dibek-Değirmen Taşları

degirmen taşı, isaretleri

dibek tasi, define isaretlerinin anlami

DİBEK TAŞLARI:

Arazi altında bulunur. Eğer dibek kullanılış halinde yani tabanı altta ve ağzı da üstte çıkarsa: Yedi-dokuz m. güney-batı yönünde hafiften kabarmış bir alan aranrız. Düz araziden 50 santimle 2 m. arasında bir yüksek alan aranır. Hazinesi orada bulunur.. Taban kısmı orta

merkezde murçla noktalanmış ise müjde definesi altında mevcut olmalıdır. Dibek taşının tabanı üstte ve ağzı aşağı bakar vaziyette çıkarsa. Altında müjde definesi ve 7-9 m. uzakta da güney batı istikametinde düz zeminde asıl hazinesi mevcuttur.

DEĞİRMEN TAŞLARI:

Arazi altında mevcut bulunmaktadırlar ve altında müjdesi bulunur. Define işaretleri arasından bu ağız aşağı vaziyette duran küpler gibi aynı şifrredelerdir.. Ana para güney-batı yönünde yedi-dokuz m. mesafede bulunur.

Binek Taşı: Binek kayasının üzerine oturup gördüğün kayalıklarda ikinci bi işaret bulmaya çalış diye yorumlanır.

Dibek ve değirmen taşları hakkında size sunabildiğimiz bilgiler bunlardı. Araştırmalarınızda başarılar. İnşallah kimsenin emeği boşa gitmez.

0 comments:

Design by araba gosu