define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

Tümülüs-(Höyük)

tümülüs, höyük





 
| tümülüs, define işaretleri, höyük |

Tümülüs yığma biçiminde mezar olarak gecer ama gördüğünde bariz bellidir ve sıklıkla define işaretleri arasından biri sayılabilecek bir yapıdır. Kurgan olarak da adlandırılır. Gördüğünüz birden fazla yığmadan en büyüğü kral mezarı ikincisi prenses böyle hiyararşiye bölünmüşlerdir.

Genelde 2-3 m.dir Bulgaristan'da 7-8metre gibi devasa boyutlarda da vardır. Trakların mezarı genellikle böyledir ve Trakya bir tümülüs cennetidir.

Genellikle mezarun üstüne yapılan her tür yükseltiye tümülüs denir. Ama kendi içinde çok türlü sınıflandırılması vardır. Kurgan ve Höyük de denir. Bu çeşit yapılar üretmiş ulusların sayısı çok değildir.

İlk demir çağda yapılmaya balanmıştır kille inşa edilen koni biçiminde mezarlardır. Tek bir kişiye ait yada toplu mezar olabilir.



Çevrenize iyi bakarsanız belki görürsünüz.

Video: Arabadan çekilmiş yolculuk esnasında yolun sağında bir tümülüs görüyorsunuz. İlk başta bu otobüs de ne demeyin ilerde sağda, dikkatli bakın. (:




2 comments:

Adsız dedi ki...

Küçük kum tepesi şeklinde trakya'da çok olur bunlardan.

Adsız dedi ki...

bizim orda kümülüs derler buna =)

Design by araba gosu