define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

Google Earth ile define buldu

define gemisi-define işaretine rastladı. Google Earth'de öylesine gezinirken gördüğü çizgilerin batan bir gemiye ait olduğunu düşünen müzisyen Nathan Smith bu konuyu iyice araştırınca tezini destekleyen bilgiler buldu. Geminin 1820'li yıllardan kalma İspanyol barçasına ait olduğu düşünülüyor. Amerikan yasalarına göre eğer define su yolu veya güverte gibi yerlerdeyse, ilk bulana ait olur. Fakat eğer arazinin altında ise tarla sahibine ait. Google Earth'ü daha önceden bazı ülkeler uyuşturucu tacirlerini bulmak için kullanmıştı. Bazılarıysa abd gibi ülkelerdeki net çekimler için insanların özeline müdahele olduğunu iddaa etmişti. İşin doğrusu öylesine gezerken mi buldu yoksa bu konuda araştırma mı yapıyor du emin değilim. Tabi özellikle Türkiye'de incik cincik define bulamayız bu düşük kalitede resimlerle, ama belki bu kadar büyük birşeyler farkedersek mesele değişir. Fakat google earth ile define aramak için biraz erken diye düşünüyorum. :)

1 comments:

Adsız dedi ki...

evet haberlerde duymustum.

Design by araba gosu