define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

Yer Tuzaklari-define işaretleri

tuzak isaretleri DEFİNE İŞARETLERİ- YER TUZAKLARI define işaretleri Böyle tuzakların nasıl çalıştıklarını anlamak çok basittir. Ağır bir şey suni taban üzerinde herhangi bir tarafa yük verdğinde suni tabanın dengesi bozulur. Genellikle bu denge kırkbeş kilograma göre hazırlanmtır. Bu hassas denge yük miktarı altındaki odanın şekil-biçim ve de ebatlarına bağlı idir. Bu çeşit tuzaklar için olan define işaretleri duvarların üst taraflarına yakındır. Tuzak, işaretden sadece birkaç adı uzaktadır. Alttaki tuzağın araları gözükmeyecek biçimdedir. Çok dikkat edildiğinde çatlaklar belli olurlar. Bu tür tuzaklar her yerde karşımıza çıkabilir. Gerekli güvenlik önlemlerimizi almalıyız. Ölüm maskesi çizilmiş kayalar incelemeler sırasında karşımıza çıkabilir. Örneğin bu ölüm maskeleri eski hindistan’da çok fazla kullanılmışlardır. Eski Hindular ölüm maskelerinin uğursuz olduğuna inandıklarından dolayı hazineyi mağara içersine saklayan kişi mağara girişine ölüm maskelerini kazırdı. Yerlilerin bu tür batıl inannçları hazineyi onlardan korurdu. Başarılı ve beeketli günler...

0 comments:

Design by araba gosu