define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

El işaretleri-define işaretleri

el isareti aciklamaslari Define işaretleri-El işareti

El işareti için eşkıya vs. işareti denilse de doğru değillerdir. Elin yapım tarihi 957’li yıllardır. Eski Yunanlılara ait bir imgedir. El yemin içmeye dair bir işarettir. Defin yapanların toplu bir şekilde yemin ettiğini anlatır. Bir sürü insanın günlerce çalışarak yaptığı bir definedir ve zorlu bir definedir. Kendisi için çok türlü yorumlar yapılmaktadır.

#define işaretleri içinden elin yanında bulunan işaretler size doğru istikameti ve gömünün derinliğini anlatır.

-Elin yanındaki işaretler çözüm yolunu vermektedir:

#Bu elin yanında haç ve ok vardır, ok yön verir kanatları ölçmeyi gerektirir.

#Kanatlar farklıysa farklı tarafa fark kadar gidin eşitse de yetmiş adım geri doğru sayın.

#Haç ve mezar varsa kaya mezarı aramamız gereklidir. Veyahut bu elin baktığı yönde, tepenin üzerinde büyük bir tane tümülüs de bulunabilir.

#Definesi kolaylıkla alınabilecek bir elin üzerinde istavroz varsa define elin olduğu kayanın altındadır. Elin yanında işaret yoksa elin atmış beş adım kadar altında kaya mezarı aramalıyız .

#El boş olan bir arazide dikili bulunan bir kayadaysa, o zaman kapak vardır. Bu kayanın altında bir kapak taş aramalıyız.

#Biraz karışık gibi ama değecektir.

define işaretleri

0 comments:

Design by araba gosu