define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

HÖYÜK

höyük










höyük resimleri, define işaretleri, höyük resimleri-
Höyükler
çok eski devirlerde kurulmuş olan yerleşim birimlerinin zamanla toprak vb. maddelerle üzerinin kapanıp ve hatta onun da üzerine yeni yerleşim alanlarının kurulmasıyla oluşmuş yapılardır. Yerleşim birimleri kurulmuş ardından deprem, sel, yangın gibi sebeplerle bu köyler yıkılmış ve belki de zamanla üstleri kapanmış, onun ardından üstlerine yeni köyler kurulmuş böylelikle bu köyler katman katman üstüste biriktikçe höyükler oluşturmuşlardır. Üst üste çok sayıda çeşitli uygarlıkların kurmuş olduğu yerleşim birimleri olabilir. En üstteki en yakın tarihte kurulmuş olanıdır. Define işaretleri olarak kabul edilmesinin sebebi bu tarz tarihi eserlerin yakınlarında sıklıkla hazine olabilmesindendir.
Orta Anadolunun pek çok yerleşim merkezi Osmanlılar, Selçuklular zamandan kalmış yerleşim yerlerinin üzerine kurulmuştur.
Pek çok höyük tarihi değer taşıdığı için koruma altındadır ve bu yüzden tahrip edenler cezalandırılabilir. Buna rağmen günümüzde bazı höyükler tahrip edilmiştir.
Türkiye'de şu illerde en çok bulunur:
Diyarbakır, Ankara, Konya (Çatahöyük, Karahöyük), Urfa, Aksaray, Çorum, Çanakkale, Burdur, Akasaru...

Metal Dedektör ile Arama:

Metal dedektörü metalleri bulmak için elektromanyetik ündüksiyon kullanan alettir. Metal dedektörü için en basit form bir akım üretip oluşan magetik alanda arama yapan formudur. Basit metal dedektörleri el ile de yapılabilir. Kompleks dedektörler kalteli markalar altında satışa sunulur.

1 comments:

Adsız dedi ki...

höyükler tahrip edilir de biri ihbar ederse o kişiler ceza alır.
bazı bölgelerde epey var.

Design by araba gosu