define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

En iyi dedektörü seçmek

define işaretleri ve anlamları olarak Sizlerlele yabancı definecilik sitelerinden edindiğim sık sorulan metal dedektör sorularını paylaşacağım:

Soru: Ben bu hobide yeniyim sizce ucuz bir dedektör almalı mıyım sadece başlangıç için?
Cevap: Benim tavsiyem ucuz dedektör lerden kaçınmalısınız, özellikler Çin ürünerinde. İyi performans göstermezler ve sizi hayal kırıklığına uğratırlar.


Soru: Define işaretleri peşinden gömüyü aramak için spesifik bir metal dedektörü ne ihtiyacım var mıdır?
Cevap: Hayır, kaliteli metal dedektörler altın ve diğer gömü mücevherleri kolaylıkla bulacaktır. Fakat, daha özelleştirilmiş üniteler belki şehirden uzak çöl vb. bölgelerde büyük boyutta gömü bulmak için daha iyi olabilir.

Soru:Geçenlerde bir dedektör reklamı gördüm, 2m. ye kadar tesbit yapapildiğini söylüyordu.
Cevap:Tamamıyla saçmalık, 20-40 cm aralığında gömüyü tesbit edebilir ancak.

----------
'Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu' benzeri sloganları çok duyduk. Firmaların sloganlarına köü körüne inanıp hemen  almayacağız elbette. Öncelikle istediğiniz dedektörden beklentilerimiz nedir bunları bir düşünmeliyiz, daha sonra dedektör firmalarının siteleriini tek tek ziyaret ederek ne diyorlar, neleri var diye bir inceleme yapalım. Daha sonra az-çok bilgi sahibi olduktan sonra başka tecrübeli definecilerin fikirlerine danışabiliriz. Yabancı üretim dedektörler seçimi de belki iyi olabilir. Belki 10 kez araştıracağız ama en iyisini bulacağız. Şu an ben burada ne desem yanlış olacaktır. İnternet imkanını kullanarak dedektör sitelerine göz atmak  bu önemli aletin piyasasına ve haline uzak kalmamanız açısından iyi olacaktır. Her markanın bir web sitesi var artık ne de olsa.

 etiketler: define işaretleri ve anlamları

0 comments:

Design by araba gosu