define işaretleri ve sembolleri, ermeni gömüsü, ermeni define işaretleri, gömü işaretleri.

Define İşaretleri

Defineler genellikle eski dönemlerden kalmış kıymetli hertür maddedir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır.

İşaretler Nasıl Türedi?

Defineler yıllar sonra çıkarılmak umuduyla gömüldükleri için kendilerini belli edecek işaretler ile nerede oldukları tarif edilmiştir. Bu ipuçlarına define işaretleri denir.

Dedektör Satışlarına Sınırlama (kısıtlama)

dedektör

-dedektör, define işaretleri, metal dedektör satışına kısıtlama, engellemesi, dedektör.-
Şu ana parasını veren herkesin alabildiği ve yanında faturasıyla birlikte gezdiği sürece hiçbir yasal engelle karşılaşmadığı dedektörler, Kültür Bakanlığının tarihi eserleri koruma amacıyla çıkartacağı yasayla karşı karşıya.

Uzmanlar eğer devlet bulunan tarihi eserler vs. için definecilere belirli bir oran verilirse yasal defineciliğin yaygınlaşacağını savunuyor. Böylece tarihi eser kaçakçıları ülkemizden tarihimizi kaçıramayacak. Fakat Osmanlı zamanlarından bu yana defineciye eğer bulduğu gömünün tarihi değeri var ise hiç pay ödenmiyor. Şu an her köyde birkaç dedektör bulunmakta. Herşeyin netleşmesi için daha beklemememiz gerekiyor. Bu sınırlamanın sebebinin pek çok kazının tarihi eser kaçakçıları tarafından yapıldığından dolayı olduğu belirtiliyor.  --define işaretleri

0 comments:

Design by araba gosu